Wij staan voor elkaar klaarMVO Westland

Samen in de maatschappij staan is voor ons een belangrijk onderwerp. Wij vinden dat we samen deze maatschappij kunnen maken en breken.

Wij willen als Unicum voorop lopen als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Samen met het team staan wij klaar om onze deuren op te zetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Hoe doen we dat?


Rob's MVO Challance

Wij ondersteunen al jaren MVO Westland en vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen! Onlangs kwam @robveenman langs om onze samenwerking als officiële MVO partner te bekrachtigen. Succes met je Challenger Rob 👍 #mvowestland #robsmvochallenge #westland


Stacks Image 1009189
Inge Vermeulen (vicevoorzitter Rotaryclub Het Westland), Eddy Moerman (eigenaar Restaurant Unicum Elzenhagen) en Liesbeth Koornneef (directeur Vitis Welzijn). (Foto: WB)

Unicum Elzenhagen, Vitis Welzijn en Rotaryclub Het Westland

in actie voor waardevolle ontmoetingen

Restaurant Unicum Elzenhagen, Vitis Welzijn en Rotaryclub Het Westland komen gezamenlijk in actie en laten geselecteerde gasten tijdens de donkere maanden genieten van lekker eten en vooral: van elkaars gezelschap.
Maar liefst zestien maandagavonden zet Restaurant Unicum Elzenhagen de deur gastvrij open en biedt zestien gasten per avond een heerlijke maaltijd aan. De bediening is tijdens de dineravonden gedeeltelijk in handen van enthousiaste leden van de Rotaryclub en Vitis Welzijn draagt zorg voor de uitnodigingen.
“Uit eten gaan staat voor genieten, plezier, samen zijn, geluk delen met elkaar en dit alles in een warme sociale context”, aldus Eddy Moerman van Restaurant Unicum Elzenhagen. “Zou het nu niet mooi zijn als we dit gevoel kunnen delen met mensen die dit verdienen of goed kunnen gebruiken. Dit is de gedachte van waaruit we aan de slag zijn gegaan.”

Hands-on mentaliteit

“Volgens de maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)-gedachte is het goed om iets terug te doen voor de samenleving”, vervolgt hij. “Dit kun je doen door te sponsoren. En begrijp me niet verkeerd, geld weggeven is ook heel mooi. Maar ik vind het persoonlijk nóg gaver om samen dingen voor elkaar te krijgen. De hands-on mentaliteit: aanpakken en doen.”
De komende weken zetten de drie partners zich belangeloos in om waardevolle ontmoetingen tot stand te brengen. “Samen is zoveel leuker dan alleen”, aldus Moerman. “En eten is bij uitstek de manier om een brug te slaan tussen mensen. Samen een avondje tafelen brengt saamhorigheid en verbindt als niets anders.”

Structureel contact
Liesbeth Koornneef, directeur van welzijnsorganisatie Vitis Welzijn, vult aan: “We brengen mensen met elkaar in contact. Niet eenmalig, maar vier keer. Zodat zij écht wat op kunnen bouwen samen. Door structurele ontmoetingen, krijgen onze gasten de kans anderen te leren kennen, te genieten van mooie momenten, gesprekken en onderlinge verbondenheid. Dát is waar we het voor doen.”
Het leven draait volgens haar om verbinding. “Sociale contacten geven het gevoel dat we ertoe doen. Het maakt ons gelukkig. En vandaar ook dit initiatief.”

Sneeuwbaleffect
Het sneeuwbaleffect van de actie wordt steeds groter, weet Eddy Moerman. “Steeds meer partijen haken aan om écht een verschil te maken voor een ander. Zo is dankzij onze chef-kok Lennart Spaans inmiddels ook een aantal leveranciers betrokken.”
Rotaryclub Het Westland is per avond aanwezig met twee leden die bedienen. “Het rooster was zo gevuld”, merkt vicevoorzitter Inge Vermeulen op. “Er zitten echte doeners in onze club. Eddy is ook lid. Hij kwam met het idee en dat hebben we enthousiast omarmd. We hadden meteen zoiets van: dit moeten we gaan doen! Maar ja, hoe kom je aan gasten? Via Vitis Welzijn! Hoe mooi is het dat dit initiatief zo in de samenleving verankerd is!”

Gemêleerd gezelschap
De sociaal makelaars (Vitis Welzijn) van de diverse kernen hebben de gasten voor de avonden mogen uitnodigen. “Het resultaat is een mooi gemêleerd gezelschap, van senioren en alleenstaanden tot gezinnen”, zegt Liesbeth Koornneef.
Lokaal voor lokaal iets voor een ander betekenen, dat is de insteek van deze actie. Iets wat Rotary volledig onderschrijft, aldus Inge Vermeulen. “Een steentje bijdragen waar het nodig is, geeft voldoening. Daarbij zijn de dineravonden ook een feest van warmte en gezelligheid voor ons Rotarians. Je loopt nog eens een bekende tegen het lijf en hebt leuke gesprekken. Ontmoetingen die er anders niet geweest zouden zijn.”

Jaarrond kerstgedachte
Restaurant Unicum Elzenhagen, Vitis Welzijn en Rotaryclub Het Westland hopen dat hun initiatief zal bijdragen aan een stukje bewustwording. “Een klein gebaar kan al een bijzonder fijn lichtpuntje zijn en het verschil maken!”, geeft Liesbeth Koornneef aan. “We willen anderen inspireren om ook in actie te komen”, vervolgt Eddy Moerman. “Niet alleen rond de feestdagen is het belangrijk dat we in de samenleving naar elkaar omzien”, benadrukt hij. “Het mooiste zou zijn als de kerstgedachte collectief jaarrond ten uitvoer wordt gebracht.”

Unicum Elzenhagen

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen. Wij zijn 7 dagen in de week bereikbaar via de telefoon en 24/7 via e-mail en onze website! Wij doen ons best om binnen 24u te antwoorden!

Online Reserveren kan bij ons!

Direct contact met ons?
Bel gewoon met (+31) 0174 254039

Liever een e-mail versturen?
Mail via info@unicumelzenhagen.nl

Onze vestigingen


Blijf op de hoogte!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze wisselende menukaart met heerlijke seizoensgerechten.
Wij sturen ongeveer 1 a 2 nieuwsbrieven per maand. U kunt altijd direct weer uitschrijven. Bekijk hier het archief

Aanmelden

RouteBeschrijving

Restaurant-Hotel Unicum Elzenhagen is eenvoudig te bereiken. Maak gebruik van bijvoorbeeld GoogleMaps voor de meest eenvoudige manier om bij het Hotel-Restaurant te komen.

Adres: Monsterseweg 100 te Poeldijk (gemeente Westland)

Openingstijden

Zondag t/m vrijdag

  • Lunch vanaf 12.00 uur
  • Diner vanaf 17.00 uur

Zaterdag

  • Lunch gesloten
  • Diner vanaf 17.00 uur
* (reserveren tot 19.30)
* (23.30 uur laatste ronde)


BTW nr NL855162466B01 | KvK nr 63269333 | © Powered by Unicum